Luc Grosveld

Luc Grosveld

"Luc is een vakidioot die alles wil weten over zijn vakgebied."

"U ziet het scherp." (een rechter)

Specialisme

Het meeste energie krijg ik van het oplossen van juridische verschillen van inzicht tussen werkgever en werknemer. Bij voorkeur doe ik dat via bemiddelen of  onderhandelen; Ik ben niet iemand van meteen procederen. Dat geeft ook niet altijd een oplossing.

Het mooiste vind ik dat de kwestie is opgelost en alle partijen verder kunnen op een manier waar ze mee kunnen leven. Dat is niet altijd haalbaar, maar soms lukt het dat iedereen happy is. Dan vind ik dat ik mijn werk goed heb gedaan.

Verkorte biografie

Na mijn studie in Groningen en Amsterdam heb ik nog een jaar in Spanje aan de Universiteit van Salamanca gestudeerd. Daar heb ik ook goed Spaans en Engels leren schrijven en spreken.

Sinds 2002 ondersteun ik al werkgevers en werknemers.

In mijn jaren bij afwisselend de vakbond en Dutchview (voorheen Nederlands Omroepproductiebedrijf) heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van werkgevers-, en werknemersrelaties. Ook heb ik daar veel werk gedaan op het gebied van ondersteuning van artiesten.

Uiteindelijk ben ik in 2012 advocaat geworden bij Stam Advocaten.

"Een van mijn mooiste zaken bijvoorbeeld was dat ik ooit iemand heb geholpen die al 40 jaar bij dezelfde organisatie zat. Zijn werkgever wilde hem eruit werken, een paar jaar voor zijn pensioen inging, en was daar al jarenlang mee bezig. Ik heb bij de rechter alles kunnen weerleggen en voor elkaar gekregen dat het management de werknemer gewoon weer binnen de organisatie accepteerde waardoor hij gewoon op een normale manier zijn pensioenregeling heeft kunnen halen."

Opleiding

  • Universiteit van Amsterdam, Intellectueel Eigendom;
  • Universiteit van Groningen, Nederlands recht; Universiteit van Salamanca, Europees recht;

De Nederlandse orde van advocaten verplicht advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Luc heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht

Vragen?
Zo kun je ons bereiken

Contact

Vragen? Zo kun je ons bereiken

Contact

Wat wij je beloven

Juridisch top

Het spreekt vanzelf dat wij ons vak verstaan. Bijscholen en zelfontwikkeling is onze tweede natuur.

Geen verassingen

We zijn vooraf duidelijk over de kosten en we zijn duidelijk over de resultaten. Zo voorkomen we vervelende verrassingen achteraf.

Afspraak is afspraak

Wat zeggen wat we doen, en we doen wat we zeggen.