Vacatures

Vacature advocaat: wij zoeken 2 collega - MKB Advocaten

Wil jij werken bij het advocatenkantoor 3.0?

Ideale functie voor een ervaren bedrijfsjurist die in de advocatuur wil (her)starten, of voor advocaten die overwegen naar het bedrijfsleven over te stappen

Hoe is werken bij Stam Advocaten

Veel klantcontact

Bij Stam Advocaten heb je heel veel klantcontact. Er wordt van je verwacht dat je snel en flexibel kunt schakelen tussen kleine en grote vraagstukken. De benadering is een combinatie van heel pragmatisch en juridisch-inhoudelijk top.

 

Centraal staat steeds de vraag: hoe is mijn klant het beste geholpen? Daarvoor heb je nodig dat je goed in kaart kunt brengen wat je klant wil en dat je in staat bent goed aan verwachtingmanagement te doen.

 

In het frequente klantcontact liggen ook vaak en veel commerciële kansen, die je geacht wordt te zien.

 

De ideale klant

De ideale klant bij Stam Advocaten is een MKB-bedrijf vanaf 10 werknemers met veelal een ervaren DGA aan het roer die snapt dat juridische ondersteuning belangrijk is en waarde toevoegt aan zijn onderneming.

 

Stam Advocaten werkt langjarig samen met haar klanten. Kern van hun benadering is onder andere dat zij actief proberen om de DGA te behoeden voor juridische valkuilen. Liever uit de problemen houden dan uit de problemen halen. Deze benadering wordt door de klanten zeer gewaardeerd en leidt ertoe dat de klanten jou als advocaat van Stam ook zien als sparringpartner bij beslissingen die ze nog moeten nemen.

 

Jouw rol

Het gevolg daarvan is dat je bij Stam Advocaten heel vaak proactief klanten ondersteunt en je veel meer controle hebt over hoe een dossier zich ontwikkelt.

 

Je moet ervaren genoeg zijn en stevig in je schoenen staan om de DGA het gevoel te geven dat hij op je kan bouwen. Je bent dus het type advocaat dat handelt en niet afwacht, en in staat is om een situatie naar je hand te zetten.

 

Teamwork

De klant wordt benaderd als team. Iedereen die bij Stam Advocaten werkt, niemand uitgezonderd, draagt bij aan het centrale doel: maximale klanttevredenheid. Dat betekent dat klanten niet van iemand zijn, maar iedereen in even grote mate verantwoordelijk is voor hoe de klant de dienstverlening bij Stam Advocaten ervaart.

 

Om te zorgen dat je dit hoge niveau van dienstverlening kunt waarmaken en handhaven neem je dagelijks en wekelijks deel aan kort, gestructureerd en effectief teamoverleg, waarbij kennis en ervaring worden uitgewisseld.

 

Een mix van ervaring, commerciële en social skills

Werken bij Stam Advocaten doet daarom een groot beroep op je al opgebouwde ervaring, en je commerciële en social skills. Bij het communiceren zijn emotionele en sociale vaardigheden zeer belangrijk, net als helder klantgericht schriftelijk en mondeling communiceren.

 

Unieke ondersteuning, training en ontwikkeling

Uiteraard verwachten ze bij Stam Advocaten niet dat je dit alles al beheerst.  Bij Stam Advocaten kijkt men eerst en vooral of je de persoon bent die past binnen de organisatie. Bij het opbouwen van de benodigde vaardigheden krijg je hulp en ondersteuning op een manier die je elders binnen de advocatuur niet zult aantreffen.

Daarnaast is erbij Stam Advocaten interne ondersteuning van een IT-afdeling, en een customer support afdeling.

De voertaal intern is deels Engels (talent laat zich niet door grenzen tegenhouden).

 

Maatgevend en ambitieus

Stam Advocaten is nu al maatgevend in de niche waarin we opereren. De bedrijfscultuur is extreem snel, modern, flexibel, no nonsens, open en direct. We zijn extreem ambitieus en doelgericht om de beste blijven en nog beter te worden.

 

Waarschuwing

Wij zijn uniek in de benadering van de markt en de manier waarop wij dat uitvoeren. Werken bij ons is moeilijk te vergelijken met andere advocatenkantoren.

Ontdek de mogelijkheden bij het advocatenkantoor 3.0

Procedure

We groeien ongelofelijk hard door onze moderne en visionaire legal tech en klantgerichte benadering van de juridische dienstverlening. We zoeken een teamplayer die dolgraag voor het MKB werkt. Dit is een ideale functie voor een ervaren bedrijfsjurist die in de advocatuur wil starten of herstarten, of voor advocaten die hun draai in de advocatuur niet kunnen vinden en overwegen naar het bedrijfsleven over te stappen.


Wanneer gaan wij graag met je in gesprek? 

  • Uiteraard voel je enthousiasme bij wat je hier leest
  • Als minimum gaan we er vanuit dat je beschikt over een goede basis en enige jaren relevante werkervaring
  • Een (bijna) voltooide stage binnen de advocatuur is een pre

  • Werkervaring binnen een MKB-omgeving of voor MKB-klanten is een vereiste
  • Aantoonbare kennis en/of ervaring op het gebied van boek 2 BW of de intentie dat bij Stam Advocaten te ontwikkelen
  • Ook heb je aantoonbare kennis en ervaring in het opstellen van overeenkomsten (ondernemingsrechtelijk) of de intentie dat bij Stam Advocaten te ontwikkelen
  • Je taal- en schrijfvaardigheid is goed, zowel in het Nederlands als in het Engels
Als je vragen hebt over de organisatie, de vacature zelf of de procedure, dan kun je contact opnemen met Monika Boomgaard. Maak een belafspraak via een mail aan monikaboomgaard@htjz.nl. 

Herken je dit?

  Je werkt graag voor het MKB;
  Je bent niet bang voor verantwoordelijkheid;
  Je hebt geen ambitie voor een eigen praktijk;
  Je hebt ooit (misschien in je studententijd) in de horeca of ander serviceberoep gewerkt;
  Je wil de beste advocaat worden die je kunt zijn;
  Je bent superklantvriendelijk of wil dat worden;
 Je krijgt energie van een belangrijke bijdrage leveren aan de snelle groei van ons bedrijf;

​Solliciteer niet

✗ Als je klanten vaak lastig vindt;

 Als je niet zo van digitalisering en automatisering houdt;

 Als je houdt van formele omgangsvormen;

✗ Als je jezelf al goed genoeg vindt;
✗ Als je geen teamspeler bent;
✗ Als je vindt dat een klant 'cliënt' moet heten;
✗ Als je communiceren zonde van de tijd vindt;
 Als het je niet uitmaakt of je klant begrijpt wat je schrijft;
✗ Als je liever mailt dan belt;
Ik wil anoniem contact met Robert Jacobs