Erik van Meulen - Advocaat

Erik van Meulen

"Erik is ontzettend nieuwsgierig, wil eigenlijk alles weten van alles. Dat maakt dat hij heel veel weet van heel veel. " (Collega's)

"Straight to the point, no-nonsens en hij gaat er hard in als het moet." (Klant)

Specialisme

Erik is van veel markten thuis, maar bijt zich graag helemaal vast in een ingewikkelde juridische procedure bij de rechtbank of in hoger beroep bij het gerechtshof.

Meer over Erik op LinkedIn

Ik wilde ooit profvoetballer worden, maar was helaas niet goed genoeg. Aan het voetbal heb ik wel overgehouden dat je met een goed team meer bereikt dan alleen. Na mijn studie Nederlands recht ben ik gaan werken bij Heineken. Daar deed ik incasso's, huurcontracten, mededingingsrecht, verpandingen, brouwerijcontracten, faillissementen etc.

Daarna heb ik een aantal jaar gewerkt als bedrijfsjurist bij Broadcast Partners in Hilversum, een onderneming die naast KPN actief is op de distributiemarkt voor commerciële radio. Naast algemeen juridische advisering op het gebied van contracten, personeel en huurrecht, trad ik op in bestuursrechtelijke procedures bij de OPTA, de NMa en de bestuursrechter. Het kriebelde dat ik geen advocaat was, dus toen ik die kans kreeg bij Stam Advocaten in 2010 heb ik die mogelijkheid meteen gegrepen. 

"Ik probeer me altijd te richten op wat voor de klant de beste oplossing is."

Opleiding

  • Hogeschool Utrecht, Master Economie & Recht
  • Vrije Universiteit Amsterdam, Bedrijfsrecht in Rechten;
  • Grotius opleiding Onderneming en aansprakelijkheid

De Nederlandse orde van advocaten verplicht advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Erik heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Algemene praktijk
  • Burgerlijk procesrecht
  • Huurrecht
  • Verbintenissenrecht

Vragen?
Zo kun je ons bereiken

Contact

Vragen? Zo kun je ons bereiken

Contact

Wat wij je beloven

Juridisch top

Het spreekt vanzelf dat wij ons vak verstaan. Bijscholen en zelfontwikkeling is onze tweede natuur.

Geen verassingen

We zijn vooraf duidelijk over de kosten en we zijn duidelijk over de resultaten. Zo voorkomen we vervelende verrassingen achteraf.

Afspraak is afspraak

Wat zeggen wat we doen, en we doen wat we zeggen.